Mai tapasztalás: ha jól választott lekvárral alapoz valaki, az épp kiegészíthető a fahéj illatával és ízével. Fontos, hogy inkább savanykás, mint édes gyümölcs íze legyen a palackba zárva.
Sokezer palacsintán át kísérleteztem az évek során, tésztaanyagokat, sütési módokat és töltelékízeket próbáltam ki, megfelelőeket keresve s találva is sokat, a készítés, tálalás majd a fogyasztás körülményeit figyelembe véve találtam pár használható összefüggést, persze ilyesmit nem publikálok, maradjon az én titkom, csak mint oly sok más...
a palacsinta fogyasztásáról, mint minden étkezésről egy dolog bizton megállapítható:
"A helyszín és társaság lehet a hangulat, illat és várakozás lesz az étvágy,
de íz, állag és sorrend lesz az élmény. " (Monogon)
A mai esetében a hangulat -a helyszíntől eltekintve- szar volt, ám az étvágy és az élmény kiváló. :D