Monogon

Monogon

lekváros-fahéjas palacsinta

2011. szeptember 25. - monogon

Mai tapasztalás: ha jól választott lekvárral alapoz valaki, az épp kiegészíthető a fahéj illatával és ízével. Fontos, hogy inkább savanykás, mint édes gyümölcs íze legyen a palackba zárva.

Sokezer palacsintán át kísérleteztem az évek során, tésztaanyagokat, sütési módokat és töltelékízeket próbáltam ki, megfelelőeket keresve s találva is sokat, a készítés, tálalás majd a fogyasztás körülményeit figyelembe véve találtam pár használható összefüggést, persze ilyesmit nem publikálok, maradjon az én titkom, csak mint oly sok más...

a palacsinta fogyasztásáról, mint minden étkezésről egy dolog bizton megállapítható:

"A helyszín és társaság lehet a hangulat, illat és várakozás lesz az étvágy,

de íz, állag és sorrend lesz az élmény. " (Monogon)

A mai esetében a hangulat -a helyszíntől eltekintve- szar volt, ám az étvágy és az élmény kiváló. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://monogon.blog.hu/api/trackback/id/tr37601840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása